Sommerhuset, Havet 136

Sommerhus, Havet 136

Projektet omkring sommerhuset på adressen Havet 136 i Bønnerup er udført med Arkikon som totalrådgiver. 

ET PUSTERUM I NATUREN 
Det arkitektoniske mål er at skabe et fokus på naturen fra alle sider af huset. Fra stueplan er huset transparent, så husets ejere kan nyde middagssolen og samtidig udsigten til havet.

Huset er opført med referencer til havnens små fiskerhuse, som kan spottes fra huset. Fra køkkenet er der udsigt til møllerne gennem et vindue, ligesom resten af huset også byder på forskellige fokuspunkter, der fungerer som udsigtsspots til den omkringliggende natur.

RÅT OG VARMT I FORENING 
Materialet cortenstål skaber en rå stil, men i varme, brune nuancer, der harmonerer med landskabet og vandet. Stålet varierer i takt med vejret, hvor den brune nuance bliver mørkere i vådt vejr og lysner, når det tørrer ud. Det understøtter samtidig den overordnede arkitektur med stramme, enkle linjer, der også findes i facadeinddelingerne.

RUM FOR SOL, SKYGGE OG LYSE NÆTTER
Indvendigt er huset designet med en rummelighed og lethed, der opstår med loftets varierende højde. Loftet er inddelt i tre forme med hver sin spidse top og bund, der adskiller dem visuelt, men samtidig binder rummene sammen, som sideløbende bølger.

Rundt omkring på grunden er der etableret hyggekroge ved forskellige terrasser. En formiddagsterrasse foran, middagsterrasse i midten og eftermiddags-/aftenterrasse i et indhak. Terrasserne gør de muligt at nyde en solrig stund på alle tidspunkter af døgnet.

Bygningerne bindes sammen af den solafskærmende pergola, der forbinder bygningerne og markerer hovedindgangen, mens den forlænger formen på den sekundære bygning.
De firkantede former strækkes ud, når lysene kommer ind gennem sprækkerne og skaber en skyggeeffekt ved højlys dag, mens lyseffekten forstærkes om aftenen.

 

“Allerede første oplæg tiltalte os hurtigt. Arkitekt Henrik Juncker fra Arkikon var en stor inspirationskilde til husets udseende og indretning. Samtidig inspirerede han os til at benytte cortenstål, som udvendig beklædning, hvor han valgte en udformning af stålet, der gør huset helt specielt. Vi takker for et veludført arbejde og et godt samarbejde.” - Esben Møller, ejer & direktør HSM

Fakta

Omfang:
144 m2
Bygherre:
Bente Kirkegaard og Esben Møller 
Kontaktperson:
Esben Møller
Projektering:
2018 - 2019
Udførelsesperiode:
2019 - 2020
Opgave:
Totalrådgiver