Arkikon har bygherrerådgivning på affaldsforbrænding i Nordnorge

Arkikon har bygherrerådgivning på affaldsforbrænding i Nordnorge

11/06-2018

Senja Avfall udvider deres affaldsforbrænding

Arkikon er igen involveret i et teknisk byggeri udenfor Danmarks grænser. Sidst var der tale om et varmeværk for Kvitebjørn Varme i Tromsø i Nordnorge. Det funktionelle, æstetiske design på varmeværket har bidraget til at etablere Arkikon som en seriøs spiller på det norske marked, for endnu en gang er tegnestuen fra Grenaa blevet udvalgt til et stort projekt i det nordlige Norge.

Senja Avfall, beliggende ved Finnsnes, skal have udvidet deres affaldsforbrænding med et nyt forbrændingsanlæg, så de kan følge med den øgede efterspørgsel på fjernvarme samt få kapacitet nok til at håndtere den stigende affaldsmængde, der i dag er i overskud. I denne sammenhæng er Arkikon valgt til at bistå Senja Avfall med bygherrerådgivningen på det nye projekt.

Klimaet så langt nordpå er hårdt, og den daglige drift af en moderne affaldsforbrænding sætter helt specielle krav til bygningens robusthed, hvorfor de nederste syv meter af alle facader bliver lavet af beton. Men for at sikre, at byggeriet ikke kommer til at fremstå for tungt i landskabet, så bliver dele af det opført i blandt andet strækmetal med stemningsbelysning, der vil være med til at holde de mørke vintermåneder på afstand – endnu et projekt, hvor Arkikon gør det, de er bedst til - nemlig at pakke et teknisk tungt anlæg ind i en flot bygning.