Pressemeddelse - Arkikon rykker uden for landegrænsen - med projekt nord for trægrænsen

Pressemeddelse - Arkikon rykker uden for landegrænsen - med projekt nord for trægrænsen

07/02-2015

Arkikon rykker uden for landegrænsen - med projekt nord for trægrænsen

Langt mod nord, på den anden side af Trondheim, har Arkikon vundet kontrakten på en større bygningsentreprise for affaldsforbrænding, Kvitebjørn Varme A/S i Tromsø – 2037 km fra Fornæs Fyr. Byggeriet er en del af en større anlægsentreprise på 600 mio. kr., der skal forsyne byen Tromsø og Universitetshospitalet med fjernvarme.

Byggeprojektet er vurderet til ca. 40-50 millioner danske kroner - Grenaa virksomhedens første større projekt uden for landets grænser.

Tromsø ligger nord for trægrænsen

Bygherren havde ellers svært ved at skjule smilet, da Arkikons konkurrence-materiale blev præsenteret: Visualiseringerne viste nemlig traditionel beplantning i form af træer, som i virkeligheden slet  ikke gror så nordligt i Norge. Med et glimt i øjet udtalte bygherre ”at de så også forventede, at de grønne træer var en del af projektet”. Tegnestuechef og partner i Arkikon, Jesper Quist Hauskov kunne nu alligevel vende hjem med kontrakt på arkitekt- og ingeniørydelser på det nye ”Kvitebjørn Varme”, i tæt konkurrence med andre betydelige internationale rådgivningsfirmaer.

”Vi er rigtig glade for og stolte over, at vores målrettede strategi omkring industrielle byggerier, nu har givet os mulighed for at rykke endnu en grænse. Vi har udarbejdet over 100 projekter for den hjemlige forsyningsbranche gennem de seneste 15 år - her af endda nogle stykker på Bornholm - men det er en rigtig god følelse, at også udlandet kan se anvendelsen af vores kernekompetencer” udtaler Thomas Enevold, designchef og partner i Arkikon.

Arkikon står også for rådgivningen ved en række byggerier i det østjyske, hvor bl.a. 2. etape af det tidligere Grenå Dampvæveri - der omdannes til boliger og erhverv - er i fuld gang med at blive opført. Og med yderligere 4 større fjernvarmeprojekter rundt omkring i landet,  har virksomheden, der beskæftiger 16 medarbejdere på Jyllands østligste arbejdsplads ved Fornæs Fyr, kommet godt i gang med det nye år.