Arkikon tegner bygning til Tysklands største solvarmeanlæg

Arkikon tegner bygning til Tysklands største solvarmeanlæg

13/05-2019

Arkikon har projekteret den tekniske bygning til det største fjernvarmeanlæg med storskala solvarme i Tyskland, som Arcon Sunmark skal til at opføre i Ludwigsburg.

Med inspiration i Stadtwerke Ludwigsburg-Kornwestheims eksisterende varmeværk, har Arkikon udarbejdet en enkel arkitektonisk og funktionel solvarmebygning. Bygningen bliver integreret med det eksisterende fjernvarmeanlæg og er åben for offentligheden.

Nordisk inspiration og rå beton

Hovedgrebet har været at skabe en arkitektonisk spændende bygning, hvor materialitet, bygningsform og nordisk inspiration spiller sammen i en samhørighed. Solvarmebygningen er opført i rå beton med enkle og store udskæringer og en træform, der skærer sig ned i bygningsmassen.

Gennem bygningens design og arkitektur kan offentligheden lære om anlægges opbygning, drift og funktion. Bygningen får grøn bevoksning på tag og dele af ydervæggen som symbol på den grønne energi. Fra hovedvejen bliver de forbipasserende ledt ind mod bygningen, hvor de kan betragte anlæggets tekniske installationer gennem det store glasparti. Via trappetårnet kan de læse om anlæggets opbygning, og på den store tagterrasse kan de nyde udsigten over området og skoven af solfangere. Området er levested for firben, så måske de også kan være heldige at få et glimt af dem fra promenadens udsigtspunkt.

Vi takker Arcon Sunmark for det gode samarbejde og ser frem til flere spændende projekter sammen.