Succesfuldt samarbejde mellem Arkikon og Konstant Net

Succesfuldt samarbejde mellem Arkikon og Konstant Net

26/10-2020

Vi har netop lagt sidste hånd på projektet af opførelsen af en transformerstation for Konstant Net A/S i Vejle. Det er et af de største af den type anlæg i Danmark, og tidsplanen er overholdt til punkt og prikke, fortæller begge parter.

Projektet startede i 2018 og kan nu vinges af. Ifølge Bo Brøgger Rasmussen, der er projektleder fra Arkikon, og Thomas Piil, el-ingeniør fra Konstant Net A/S, har projektet kørt planmæssigt. 

“Det skulle gå meget stærkt, da vi skulle levere strøm til gasselskabet AGA A/S’ nye luftgasfabrik i Vejle. Derfor var der ikke tid til fejl og forsinkelser, og det har Arkikon og Konstant Net i fællesskab overholdt,” fortæller Thomas. 

Samme opfattelse har vi hos Arkikon, hvor Bo, Dan og Johan har været med i projektet. 

“Når Thomas sagde, jeg vil have den konstruktion, så vidste jeg præcis, hvad der skulle til for at løse opgaven. Jeg har den bygningstekniske viden, han har den el-tekniske, og det har vi fået koblet sammen,” forklarer Bo. 

“Vi har haft en rigtig god kemi Bo og jeg, men det vidste vi fra tidligere tilsvarende projekter i Aarhus,” supplerer Thomas.

Drifts- og vedligeholdelsesfrie bygninger 

Projektet var konkret en ubemandet transformerstation, hvor strømmen kommer ind og leveres direkte ud til forbrugeren.

“Derfor skulle bygningerne gøres drifts- og vedligeholdelsesfrie, da de er digitalt overvåget via Konstant Net. Det er smart ved strømmen i Danmark, hvis den går, så er der forsyningssikkerhed,” fortæller Bo. 

Det er første gang, at Konstant Net A/S skal levere så meget strøm til en virksomhed.

“Det har været et lidt større projekt end normalt. Bygningsmæssigt, har det været det samme, så der har vi haft stor gavn af Arkikons viden og erfaringer fra tidligere projekter blandt andet på Aarhus Havn og Skejby Sygehus,” fortæller Thomas.

Forældede stationer 

Der vil helt sikkert blive flere lignende opgaver i fremtiden, vurderer Bo. 

“Vi ser mange ældre transformerstationer fra 50-60’erne, der står som gamle stålgallerier rundt omkring i Danmark. De er ved at være forældede nu, både i forhold til placeringen og udseendet, som vi nu “pakker ind”, når de står inde i byen, eller placerer udenfor byerne,” forklarer Bo. 

Derfor er vi hos Arkikon klædt godt på til flere af denne type opgaver. 

“Disse typer opgaver eksploderer lige nu, da el-nettet ændrer sig. Fabrikker rykker ud af byerne, og så ligger infrastrukturen typisk forkerte steder. Så det er opgaver, vi vil løse mange flere af i fremtiden,” slutter Bo.