Usynlige installationer hos Tradium i Randers

Usynlige installationer hos Tradium i Randers

17/11-2020

Usynlige installationer hos Tradium i Randers

Hos uddannelsesinstitutionen Tradiums ene afdeling på Blommevej 40 i Randers, har Arkikon skabt et funktionelt kantine- og køkkenområde, en markant og synlig hovedindgang samt skjult eksisterende installationer i bygningens nerve.

780 kvm. Så stort et område har Arkikon totalrenoveret for en af Tradium Randers’ afdelinger, hvor tømreren, maleren og andre håndværkere bliver uddannet og til dagligt har sin gang. Anders Würtz, bygningskonstruktør og Tradiums bygherrerepræsentant, kalder området for bygningens nerve, der er blevet løftet.

“Det var et kritisk punkt, der skulle renoveres, fordi det har indflydelse på rigtig mange medarbejdere og elever,” forklarer han og fortsætter:

“Men det var nødvendigt, for inden renoveringen havde vi en meget trist og lille hovedindgang, der ikke kunne ses, men som nu er et stort og flot forskudt parti med messingplader, så der ikke kan være tvivl om, hvor hovedindgangen er.”

Enkel arkitektur

Skillevægge er væltet, der er åbnet op og indretningen er blevet optimeret, der samlet set giver et mere enkelt udtryk.

“I den gamle kantine var der nogle store rør, som kørte tværs gennem hele kantinen. De er fjernet og så har vi fået det løst, så nogle mindre rør er en del af arkitekturen.”

“Vi ville gemme det store ventilationssystem væk, så det hverken var synligt på taget eller inde i bygningen. Det er nu pakket væk under kantinen, og så har vi fået teknikrummet gemt oppe over køkkenet,” forklarer Anders, der er meget tilfreds med resultatet. 

De muliges kunst 

Vores tekniske chef René Levinsen Rasmussen har gjort en dyd ud af de usynlige installationer.

“Der var tre store ventilationsanlæg i det eksisterende byggeri, og det er de muliges kunst at få det skjult, for ventilationen kræver meget plads. Vi skabte specielle rum, og det er da lidt imponerende,” forklarer han.

Bygningens nerve er nu klar i en fornyet udgave, og køkkenpersonalet er på plads i det nye køkken og er klar til at servicere op mod 300 og 400 elever i den nye kantine.