Arkikon arbejder sammen med SK Forsyning igen

Arkikon arbejder sammen med SK Forsyning igen

30/11-2017

Nyt halmvarmeværk bygges i Halskov

I forbindelse med SK Forsynings udvidelse af varmeproduktionen i Slagelse blev Arkikon udvalgt til at stå for arkitektrådgivningen på Projekt STOP-39 – og nu har SK Forsyning igen valgt Arkikon til at hjælpe med endnu et projekt: projekt FHA – Halskov Halmvarmeværk.

Arkikon har hjulpet SK Forsyning med at finde en passende placering til deres nye varmeværk. Her faldt valget på et nyt erhvervsområde, der ligger godt i forhold til logistik og samtidig har en fremtrædende placering i forhold til motorvej E20. Ambitionen er, at dette erhvervsområde fremadrettet skal præges af grønne virksomheder, og halmværket bliver det første skridt mod indfrielsen af disse ambitioner.

Efterfølgende har Arkikon, sammen med MOE, vundet rådgivningsaftalen og lavet arkitekttegningerne til halmværket. Og her er funktionaliteten tænkt sammen med æstetikken, for udover at skulle levere varme til hele Halskov-bydelen, så skal halmværket også fremstå flot og indbydende med et miljørigtigt design. Det er især vigtigt, da bygningen kommer til at ligge fuldt synligt fra motorvejen og med god udsigt til Storebælt.

Hos Arkikon er der stor tilfredshed med, at SK Forsyning har valgt at benytte Arkikon til endnu et stort projekt, og vi ser frem til at se varmeværket opført i løbet af 2018.