4079
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4079,stockholm-core-2.3.2,non-logged-in,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Arkikon tillader ingeniører at tænke kreativt. Det er lige noget for mig

Christian er praktikant hos Arkikon i efterårssemesteret 2021, som et led i sin uddannelse til konstruktionsingeniør. Med uddannelseslinjen bygningsdesign er Christian optaget af ingeniørkunstens samspil med arkitektur og design, og derfor var Arkikon et oplagt valg, da han skulle finde sin praktikplads.

 

”Arkikon tillader ingeniører at tænke kreativt – læste jeg på Arkikons hjemmeside. Det er lige noget for mig. Jeg synes ofte, man hører, at ingeniørerne ikke vil sidde for tæt på arkitekterne. Men det vil jeg altså virkelig gerne!”

 

Samarbejdet mellem ingeniører og arkitekter er en vigtig del af den arbejdskultur, Christian får mulighed for at prøve kræfter med i sin praktikperiode hos Arkikon. Hver dag arbejder alle vores faggrupper tæt sammen om at løse både tekniske og komplekse byggeprojekter.

 

”Jeg kommer fra en rigtig ingeniørfamilie og er vokset op med en klar idé om, at det var den rette karrierevej for mig. Drømmen om en dag at kunne bygge mit eget hus opstod, da jeg var 14 år, og den lever endnu. Men hvem tegner huset, hvem bygger det osv. Der er ikke bare brug for en ingeniør, men også en arkitekt og en konstruktør, og så er der håndværkerne. Måske bliver jeg selvstændig en dag, når jeg får styr på alle faggrupperne”, siger Christian med et smil på læben.

 

Han har (heldigvis) fået en start på praktikperioden, som overgår forventningerne og giver ham endnu mere blod på tanden: ”Man føler sig meget hurtigt som en del af teamet. Det havde jeg ikke forventet ville gå så stærkt. At sidde ved frokostbordet med alle de andre og bare få hjælp hele vejen rundt. Det er fedt.”

 

Når Christian ikke stræber efter at nå sine faglige mål, rejser han rundt i Europa med gutterne og oplever både kultur og natur. Sociale arrangementer bliver modtaget med kyshånd, og hvem ved – måske giver han et nummer på sin guitar snart?

 

 

Christian Secher
Praktikant · Konstruktionsingeniør

Dato

24. august 2021