Arkikon logo hvid
2298
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2298,stockholm-core-2.3.3,non-logged-in,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

En bæredygtig bygning er brugbar i mange år

Dzemal er uddannet bygningskonstruktør med en kandidat i Bygningers Energidesign fra Aalborg Universitet. Hans har en særlig interesse i bæredygtige byggerier og livscyklusanalyser.

 

”Jeg er meget optaget af, hvordan en bygning påvirker sine omgivelser. Både miljøet i snæver forstand, men også i høj grad i forhold til menneskene og kulturen i området. Når vi taler om bæredygtighed, handler det derfor ikke ”bare” om at skabe en grøn og miljøvenlig bygning her og nu, men også om at overveje, hvordan bygningen skal indgå i byrummet eller landskabet i fremtiden,” forklarer han og fortsætter:

”Man analyserer bygningens bæredygtige levetid. Fra man starter med at bygge, og til den skal nedbrydes eller genbruges. Kan den have andre funktioner i fremtiden og så videre…”

 

Dzemal drømmer om at gennemføre den nye bæredygtige certificering DGNB, der vil blive prikken over i’et på hans kompetenceliste inden for feltet.

 

”Min interesse for det bæredygtige byggeri er vokset, siden jeg startede på konstruktøruddannelsen, og tog fart under min første praktik hos Friis og Moltke, hvor jeg fik mulighed for at arbejde med det og lære det i praksis.”

 

Nu er han klar til at udfolde og udvikle sig hos Arkikon i tæt samarbejde med sine nye kollegaer på tværs af faggrupperne.

 

”Arkikon er en hyggelig arbejdsplads, og det er så vigtigt, at vi sidder blandet konstruktører, arkitekter og ingeniører på samme sted. Det giver os muligheden for at tage snakken med det samme, og det styrker den faglige dialog og viljen til at samarbejde på tværs. Vi får vendt alle holdninger og alle muligheder, og det er bare meget mere effektivt.”

 

Når Dzemal ikke tænker på bygninger og bæredygtighed, bruger han tid på at holde sig sund og aktiv. Sport har altid fyldt meget i hans liv, og særligt holdsport, der plejer hans sociale behov og forbereder ham til at kunne samarbejde godt også i arbejdsmæssige sammenhænge. Det hele hænger jo sammen, som han så fint formulerer det:

”Sund krop, sundt sind.”

 

Dzemal Bijedic
Bygningskonstruktør

+45 60 22 95 40

Dato

6. november 2020