4971
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4971,stockholm-core-2.3.2,non-logged-in,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

 

Jeg søgte noget, der kræver forståelse for helheden for at finde frem til en løsning

Jan er ingeniørstuderende på Navitas i Aarhus, hvor han specialiserer sig i energi og indeklima på linjen bygningsdesign. Han er oprindeligt udlært bådbygger fra Fregatten Jylland, hvor passionen for det traditionelle håndværk førte til 15 år som selvstændig i branchen. Det har gjort ham erfaren inden for et bredt spænd af håndværksfag, da arbejdet bestod i alt fra det fineste snedkerarbejde til tekniske motorinstallationer. ”Den kombination kunne jeg godt lide. Så da jeg ledte efter en ny karrierevej, betød det, at jeg søgte noget, der kræver forståelse for helheden for at finde frem til en løsning.”

 

Det er vi glade for, at han fandt i ingeniørkunsten, da Jan vil være en del af teamet hele efteråret som led i hans studie. Han er allerede godt i gang fra tegnestuen i Grenaa, og han håber, at praktikforløbet kan give ham lidt flere lag på det overblik, han allerede har. ”På studiet får vi et godt overblik over arbejdet som ingeniør, men jeg glæder mig til at få et bedre fodfæste og en masse praktisk erfaring.”

 

”Som færdiguddannet drømmer jeg lidt om at komme på projekter fra de helt tidlige stadier. Det er spændende at være med til at definere en retning for projektet sammen med bygherre og være med til at rådgive om, hvad der kan give en god bygning fra et energi- og indeklimaperspektiv.”

 

Selvom Jan har byttet livet som bådbygger ud med livet som ingeniør, fylder sejlads stadig en del i fritiden – og så er det jo også muligt at holde øje med skibstrafikken fra Fornæs. ”Det med at komme ud på vandet og få sat sejl, hvor det hele så bliver stille – det giver en ro, som man ikke ser til dagligt.”

 

Jan Hugo Ringdal
Praktikant som ingeniør

+45 22 74 95 52

Dato

30. august 2022