Arkikon logo hvid
2229
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2229,stockholm-core-2.3.3,non-logged-in,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Jeg skaber balance mellem æstetikken, funktionen og budgettet

Mark er arkitekt og projektleder hos Arkikon. Med sig i bagagen har han erfaring både som bygningskonstruktør, arkitekt og tømrer. Marks brede kompetenceramme betyder, at han er involveret i mange af projekterne lige fra idéudviklingen til det færdige byggeri afleveres.

 

Han har et særligt fokus på institutions- og erhvervsbyggeri, men beskæftiger sig også med mange andre typer af specialområder. Brandtekniske forhold, handicapboliger og bæredygtighed er blandt hans spidskompetencer, og han lærer gerne fra sig som mentor for elever, praktikanter og andre, der har brug for et kvalificeret blik.

 

“På grund af min faglige bredde har jeg et grundigt kendskab til de mange forskellige aktører, der indgår i et projektforløb. Og derfor er det vigtigt for mig at holde den røde tråd igennem hele processen – lige fra idéen til det færdige resultat. Jeg har især fokus på at skabe balance mellem det arkitektoniske – æstetikken og funktionen -, det byggetekniske og projektets økonomiske forudsætninger, så vi opnår så helstøbt og bæredygtigt et projekt som muligt.

 

“Bæredygtighed er ikke kun aspekter som energi og genbrug. Det handler også om at danne sammenhæng i projektet som helhed, så der balanceres mellem slutbrugerens oplevelse af arkitektur og funktion, valget af de byggetekniske principper og materialer, samt at alt løses inden for projektets økonomiske rammer.”

 

Arkitektur er et æstetisk udtryk af en funktion – som Mark ville sige det. Når han ikke samler tråde og tænker i helheder og smukke streger, udfordrer han sig selv som Grus Entusiast i Sverige, mens han drømmer om en endurotur til Gobi-ørkenen.

 

Mark Fænø Simonsen
Arkitekt

+45 20 51 31 49

Dato

4. november 2020