2277
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2277,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jeg vil forbedre folks opfattelse af et rum

Simone er i praktik som vvs-ingeniør hos Arkikon i efteråret 2020. For hende er drivkraften i faget at være med til at forbedre opfattelsen af et rum.

 

“Det kan være alt lige fra indeklima, ventilation til vinduer og dagslys. Derfor læser jeg ingeniøruddannelsen med tilvalg i energi og indeklima på Navitas i Aarhus,” fortæller hun.

 

Allerede den første dag, Simone satte sig ved Arkikons skrivebord, fik hun et projekt, hun skulle løse på egen hånd.

 

“Her prøver jeg mig frem, og har jeg brug for det, får jeg sparring med de andre. Jeg kan mærke, at det lærer jeg rigtig meget af. Det er et fedt sted, hvor jeg også kan bruge de arkitektfag, jeg har haft på skolen, fordi huset rummer begge faggrupper,” forklarer Simone og fortsætter:

“Arkikon giver mig et indblik i, hvordan mit arbejdsliv kan blive, når jeg er færdiguddannet.”

 

Simone var god til matematik i gymnasiet, og da hun undersøgte, hvilke uddannelser der kræver et matematisk hoved, var hun ikke i tvivl.

 

“Samtidig er det en branche i konstant udvikling, hvor det ikke er svært finde arbejde. Der er altid brug for huse og bygninger,” siger hun.

 

Møder du Simone to steder på samme dag, kan det godt være, at det ene møde faktisk ikke er med Simone. Hun har nemlig en enægget tvillingesøster Sandra, der ligner hende og har samme interesse for ingeniørfaget.

 

“Vi bruger hinanden rigtig meget. Vi læser også begge to til ingeniør, og det er smart og praktisk, fordi vi hjælper hinanden… Vi overvejede i gymnasiet at bytte plads, bare for at se, om der var nogen, der ville opdage det,” fortæller hun med et smil på læben.

 

Så måske det en dag er Simones tvilling Sandra, der møder ind på kontoret. Hvem ved?

 

Simone Riddermann Christiansen
VVS-ingeniør

Dato

5. november 2020