Arkikon logo hvid
5273
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5273,stockholm-core-2.3.3,non-logged-in,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

 

Man kan ikke se meget af det, vi laver, men det har ret stor betydning for oplevelsen af rummet

Terese er uddannet bygningsingeniør, og så har hun specialiseret sig i feltet energi og indeklima. Siden hun færdiggjorde uddannelsen i 2016, har hun arbejdet som VVS-ingeniør hos et rådgivende ingeniørfirma i Aarhus, og nu er hun klar til at varetage opgaven hos Arkikon. ”Det er imponerende, at der er så mange fagligheder samlet ét sted, når firmaet ikke er større. Det er et sted, hvor man har det hele i samme hus, og det er virkelig spændende – forhåbentlig er det også med til at få nedbrudt nogle barrierer.”

 

For Terese har ingeniørvejen altid været oplyst, og valget har hun aldrig fortrudt. ”Min familie har næsten alle en teknisk uddannelse. Min far og bror er selv ingeniører, så det ligger ikke så fjernt. Og når man så altid godt har kunnet lide matematik og fysik i skolen, så giver det bare mening. Jeg valgte uddannelsen bygningsdesign, der sammen med den tekniske viden har givet mig en større forståelse for æstetikken og et ønske om at give arkitektens forslag et reelt forsøg i stedet for altid at gøre, som vi plejer.”

 

”Det, jeg godt kan lide ved ingeniørfeltet, er at være med til at finde en samlet løsning for hvert enkelt projekt. Derudover har jeg valgt VVS-delen, som er en meget skjult del i det færdige byggeri. Man kan ikke se meget af det, vi laver, men det har alligevel ret stor betydning for oplevelsen af rummet.”

 

Terese bor i Randers med sin mand og to døtre, hvor hun også er opvokset. Når hun holder fri, fylder ingeniøren i hende dog stadig en del, og det afspejler hendes hobbyer. ”Jeg kan godt lide at hækle og bage – generelt noget, hvor jeg har en opskrift at følge. Ja… det er vist lidt ingeniøragtigt”, fortæller hun med et grin.

 

Terese Skouboe
VVS-ingeniør

+45 48 80 98 70

Dato

12. januar 2023