Aabybro Fjernvarmeværk

Aabybro Fjernvarmeværk

PLACERING

Varmeværket er placeret i det flade landskab i udkanten af Aabybro ved indfaldsvejen fra Aalborg. Som en markering af det flade landskab tilfører bygningen en ny landskabelighed med et markant og skulpturelt formsprog, der springer i øjnene uden at fremstå tungt eller dominerende.

ARKITEKTUREN OG FUNKTIONALITETEN

Som i alle Arkikons projekter for varmeværker er der også fokus på funktionaliteten i dette projekt. Da grunden er stor og flad, var der alle muligheder for at skabe det ideelle flow fra flisaftipning til afbrænding i kedlen og fordelingen til askesystemet.

Bygningen er designet, så der var størst mulig frihed til at vælge den mest effektive kedeltype både nu og her, men også i en eventuel fremtidig udvidelse. Det høje kedelrum kan således også rumme opretstående kedler. Det er med til at give bygningens ejere mulighed for at tilrette bygningen efter behov for et overskueligt budget.

Udgangspunktet for arkitekturen har været tilføjelsen af en ny landskabelighed til stedet kombineret med idéen om at lade teknikken og maskinerne bestemme dimensionerne. Den lette, hvide klimaskærm skaber associationer til en beskyttende dug, der trækkes til side strategiske steder for at skabe udsyn til kedelsalen, integreret udluftning i flislageret samt arbejdsområder med optimale lysforhold for medarbejdere i både drift, service og administration.

Fakta

Nyt fjernvarmeværk - 2015
Omfang:
2872 m2
Økonomisk omfang:
Kr. 25 mio.
Opgave:
Hovedentreprise
Totalrådgivning
Samarbejdsparter:
Weiss


REFERENCE-ARK