Medarbejder - Henrik Rasmussen

Vis oversigt

Henrik Rasmussen
Mobil +45 81 40 51 07
hra@arkikon

BIM projektering

Bygningskonstruktion

IKT koordinering

TilstandsvurderingHenrik Rasmussen, Bygningskonstruktør M.A.K.

Digitalisering og automatisering giver bedre projekter og processer


Henrik er uddannet bygningskonstruktør og IKT-koordinator.

I sit arbejde trækker han på sin praktiske erfaring med 10 år som murer og en tidligere baggrund som grafisk layouter.
”Der er en lige linje fra mine tidligere job som grafisk layouter, til murer, til dét jeg laver i dag. Jeg har en praktisk erfaring, som gør, at jeg har forståelse for, hvordan tingene foregår ude på byggepladsen og hvordan det materiale, jeg udarbejder, bruges derude”.
Det er kombinationen af de tidligere faglige håndværk, der trak Henrik over til uddannelsen som bygningskonstruktør og Arkikon er et perfekt match.

Arkikon arbejder i høj grad med digitalisering af projekterne blandt andet. BIM-projektering, IKT-koordinering, Virtual Reality og visualiseringer, og det passer Henrik rigtig godt:
”Digitaliseringen af arkitektfaget er utrolig spændende, og der ligger en masse muligheder i at automatisere og digitalisere processerne, så vi får bedre resultater. Vi får billigere og bedre projekter, og de går hurtigere, fordi vi forsøger at optimere processerne, f.eks. ved at automatisere gentagelses-tastearbejde og dermed reducere fejlraten.
Også det tværfaglige samarbejde gør projekterne bedre – og hurtigere:
”Det er nemt at få input og sparring fra egne og andre faggrupper, fordi det hele foregår inhouse. Vores projekter bliver bedre, fordi vi kan tage fat i hinanden lige, når vi har behovet. Vi kan tænke flere ting igennem med det samme og kan realisere projekterne hurtigere – og bedre.