Medarbejder - Merima Sadzak Haumand

Vis oversigt

Merima Sadzak Haumand
merima@arkikon.dk

Arkitektur 

Design 

Detaljeplanlægning 

3D visualisering Merima Sadzak Haumand, Arkitekt, Praktikant 

Når jeg arbejder med arkitektur, lærer jeg om kulturer og mennesker

Merima er i praktik som arkitekt hos Arkikon, mens hun færdiggør sin master fra Wien Tekniske Universitet på Institute of Landscape and Urbanism.

Hun er vokset op i en lille, historisk by i det sydlige Bosnien-Herzegovenien tæt på Adriaterhavet omgivet af store ruiner fra det antikke Grækenland, Romerriget, Osmannerriget og det østrig-ungarske imperium blandet med de seneste ruiner fra borgerkrigen i 90’erne. Derfor har hun altid haft et nært forhold til arkitekturen, der har konkretiseret de historiske kontekster mere for hende, end bøgerne kunne. I dag plejer hun sin interesse for arkitektur og tester sine kompetencer hos Arkikon. 

”Jeg blev først interesseret i arkitektur ud fra et ønske om at genskabe og genopbygge. At bygge beboelige områder, industri til erhverv og offentlige rum, der gør, at folk trygt kan flytte sig fra A til B og på samme tid have adgang til naturen på alle tidspunkter, uden at naturen tager skade. Når jeg arbejder med arkitektur, lærer jeg om forskellige kulturer og mennesker.”

”Jeg opdagede Arkikon for nogle år siden, da jeg besøgte Grenaa for første gang og gik en tur på stranden forbi Fornæs Fyrtårn, hvor kontoret ligger. Jeg fandt hjemmesiden og blev imponeret over de mange projekter. Nu har jeg fået muligheden for at være en del af det alsidige hold af arkitekter, ingeniører og konstruktører, og jeg lærer meget af at observere, hvordan de dagligt udveksler viden og idéer på kryds af tværs.”

”Oplevelsen af at arbejde hos en moderne, dansk virksomhed er ret anderledes end det arbejdsmiljø, jeg kommer fra. Sammensætningen af teamet hos Arkikon er fagligt inspirerende. Man kan lære noget nyt hver dag, og så bliver man glad af at være her.”

Ved siden af sit arbejde hos Arkikon er Merima i fuld gang med at lære det danske sprog, og når hun slapper af, bruger hun tid på at læse, tegne og synge i kor.